200% Magaura
  • Home
  • About
  • Nieuw
  • Toerist in eigen land
    • Onze favoriete adresjes >
      • Food and so much more >
        • Oost-Vlaanderen
        • West-Vlaanderen
        • Antwerpen
      • Lifestyle
      • Unieke pop-ups
    • Culinair genieten op topniveau >
      • Glow
      • Hertog Jan
      • Hertog Jan 2016
      • Il Proverbio
      • Oak
      • Restaurant Lof
      • Restaurant Slagmolen
      • The Brunch
      • The Jane
      • Vivendum
    • Gent
    • Hasselt
    • Knokke
    • Maasmechelen
    • Maaseik
    • Opglabbeek
    • Opoeteren
    • Geel Ten Aard
    • Ardennen
  • Toerist in het buitenland
    • Duitsland >
      • Berlijn
      • Dusseldorf
      • Keulen
    • Egypte >
      • Taba Heights
    • Frankrijk >
      • De Provence >
        • Avignon
        • Gordes
        • L' Isle-sur-la-Sorgue
        • Velleron
      • Marseille
      • Parijs
      • Saint-Tropez
    • Groot-Brittannie: Londen
    • Gran Canaria
    • Hongarije : Budapest
    • Italië >
      • Milaan
      • Firenze
      • Sorrento
      • Rome
      • Venetie
    • Marokko: Marrakech
    • Monaco
    • Rusland: Moskou
    • Nederland >
      • Arnhem
      • Bussloo
      • Noordwijk
      • Roermond
      • Utrecht
    • Spanje >
      • Barcelona
      • Menorca
      • Puerto Banus
    • Tenerife
    • Tsjechie : Praag
  • Let us inspire you
    • Teamwork - Dream work
    • Tips & Tricks
    • Vakantie in huis
  • Contact

Hierbas

hierbas... een origineel & verrassend aperitief

6/26/2016

0 Reacties

 
Foto
​Toen we bij Hertog Jan vroegen om ons te verrassen met een origineel aperitief, werd ons Hierbas Ibicencas van Mari Mayans aangeboden. Er werd ons verteld dat het een typisch Ibiza drankje is. Het viel enorm in de smaak en we wilden deze likeur thuis hebben. Ideaal om de vakantie in huis te halen!

Na enig opzoekwerk kwamen we te weten dat Hierbas (uitspraak: Jerbas) al meer dan 200 jaar gemaakt wordt. 

De likeur bevat in totaal 18 verschillende ingrediënten, waaronder wilde kruiden. Het is Ibiza in een glas want de drank bevat enkele ingrediënten die alleen voorkomen op dit prachtige eiland. In Ibiza is de likeur alvast niet weg te denken en ook New York is er helemaal in de ban van. ​
​
​Kevin Beirens verdeelt deze hippe drank in België en gaf ons enkele tips. De mogelijkheden zijn dan ook enorm. Je kan het drinken als aperitief, digestief en verwerken in cocktails of in gerechten. Met Hierbas kan het allemaal! Onze nieuwsgierigheid werd hierdoor uiteraard nog meer geprikkeld en we begonnen te experimenteren. Onze filmpjes en de foto’s tonen het resultaat.
Foto
Foto
Hierbas Mari Mayans kan je op schillende manier serveren. In Hertog Jan kregen we hem met ginger ale. Wij proefden de hippe drank thuis eerst in combinatie met champagne en dan met tonic. Maar je kan de likeur ook puur drinken. De familie Mari Mayans ontwikkelde verschillende cocktails met hun Hierbas Ibicencas als voornaamste ingrediënt. Op hun website vind je o.a. video’s met volledige recepten.

Sterrenchef Syrco Bakker en Kevin Beirens zijn de voornaamste promotors van het trendy drankje. Syrco Bakker van Pure C is de bedenker van een eigen variant op deze kruidige likeur.  Zijn Hierbas de las Dunas bevat achttien soorten verse kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak. Dat willen we zeker ook eens proeven! 

Foto

Een nieuwe hype?! Wij zijn alvast fan! Het is de perfecte drank voor een zomerse avond met Ibizagevoel! Dus haal die fles in huis en oordeel zelf! Of breng zeker eens een bezoekje aan Histoires d’O  in Oostende. In de brasserie kan je cocktails en gerechten proeven met Hierbas. Dit topadresje staat alvast op ons to-dolijstje! We houden jullie op de hoogte!

hierbas Ibicencas tonic of ginger ale

Foto

Ingrediënten (1 glas):
​
  • 40ml Hierbas 
  • 1 flesje tonic of ginger ale
  • geste van sinaasappel
  • enkele blauwe besjes
  • ijsblokken
  • origineel glas (liefst vintage)

Bereiding:
​
Zet die muziek lekker luid. Doe alle ingrediënten in een origineel glas. even roeren en het genieten kan beginnen! Ibiza, here you come!



​Hierbas Ibicencas Royal

Foto

Ingrediënten (1 glas):
​
  • 30ml Hierbas 
  • 1/2 flesje champagne of cava Bernard Massard
  • origineel champagneglas (liefst vintage)

Bereiding:
​
Zet die muziek lekker luid. Doe de ingrediënten in een origineel champagneglas. Een aardbei op de rand en je fancy drankje is helemaal klaar!
Can you hear the decadence calling?!
Foto
Foto
Foto
0 Reacties

    aurélie & magalie

    Ons motto is 'Enjoy life. Eat well. Laugh often.' We genieten dan ook met volle teugen van wat het leven ons te bieden heeft! ​We hopen dat onze belevenissen, tips en tricks jullie inspireren.
    Read more about us. 

    Foto