200% Magaura
  • Home
  • About
  • Nieuw
  • Toerist in eigen land
    • Onze favoriete adresjes >
      • Food and so much more >
        • Oost-Vlaanderen
        • West-Vlaanderen
        • Antwerpen
      • Lifestyle
      • Unieke pop-ups
    • Culinair genieten op topniveau >
      • Glow
      • Hertog Jan
      • Hertog Jan 2016
      • Il Proverbio
      • Oak
      • Restaurant Lof
      • Restaurant Slagmolen
      • The Brunch
      • The Jane
      • Vivendum
    • Gent
    • Hasselt
    • Knokke
    • Maasmechelen
    • Maaseik
    • Opglabbeek
    • Opoeteren
    • Geel Ten Aard
    • Ardennen
  • Toerist in het buitenland
    • Duitsland >
      • Berlijn
      • Dusseldorf
      • Keulen
    • Egypte >
      • Taba Heights
    • Frankrijk >
      • De Provence >
        • Avignon
        • Gordes
        • L' Isle-sur-la-Sorgue
        • Velleron
      • Marseille
      • Parijs
      • Saint-Tropez
    • Groot-Brittannie: Londen
    • Gran Canaria
    • Hongarije : Budapest
    • Italië >
      • Milaan
      • Firenze
      • Sorrento
      • Rome
      • Venetie
    • Marokko: Marrakech
    • Monaco
    • Rusland: Moskou
    • Nederland >
      • Arnhem
      • Bussloo
      • Noordwijk
      • Roermond
      • Utrecht
    • Spanje >
      • Barcelona
      • Menorca
      • Puerto Banus
    • Tenerife
    • Tsjechie : Praag
  • Let us inspire you
    • Teamwork - Dream work
    • Tips & Tricks
    • Vakantie in huis
  • Contact

*paris is always
a good idea*

gekleurde macarons

10/7/2015

2 Reacties

 
Foto
Het is zo leuk om zelf macarons te maken! Elke keer als ik deze kleine lekkernijen maak, brengt het me terug naar onze trip naar Parijs en het onvergetelijke Laduree. 
​
Het vergt even tijd om de perfecte macarons te leren maken, maar na even oefenen is het resultaat ook fantastisch!

​
​Ingrediënten
(+/- 40 macarons)
  • 115 gram amandelmeel 
  • 160 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten van grote eieren​​
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • drupje kleurstof
Foto
Bereiding
  1. Pak een vetvrije en schone kom.
  2. Zeef de poedersuiker en het amandelmeel boven de kom en meng met een spatel.
  3. Klop, in een grote kom, de eiwitten samen met een snufje zout tot ze schuimen.
  4. Voeg daar de fijne kristalsuiker aan toe en mix de eiwitten tot stijve en glanzende pieken. 
  5. Vouw nu met een spatel het amandelmengsel voorzichtig door de eiwitmassa tot een homogeen beslag.
  6. Hier voeg je vervolgens de gewenste kleurstof aan toe. Als je macarons wil in verschillende kleuren, verdeel dan het beslag eerst over verschillende kommen.
  7. Spatel niet te lang! Je beslag is gelukt als het in een sliert van de spatel afglijdt, niet te vloeibaar is, maar wel mooi glad.
  8. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier. Tip: als je bakpapier blijft krullen, 'kleef' het dan vast op de plaats met behulp van een beetje beslag. Hierdoor blijft het mooi liggen en blijven je macarons ook glad en plat.
  9. Gebruik een spuitzak met een ronde tip en vul deze met het beslag. Zorg dat er geen lucht meer in de spuitzak zit.
  10. Spuit nu voorzichtig ronde schelpjes op het papier. Houd de bovenkant van de spuitzak goed dicht zodat er geen lucht in komt. 
  11. Maak rondjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm en hoogte van ongeveer 4 mm.
  12. Laat de schelpjes 20 tot 30 minuten drogen voor ze in de oven gaan.
  13. Ondertussen kan je de oven voorverwarmen op 150°C.
  14. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven op 150°C.
  15. Daarna laat je de schelpjes goed afkoelen. Ondertussen kan je een lekkere vulling maken.[Lees meer: chocoladevulling of vanillevulling?]
  16. Nu kan je de macarons afwerken. Vul 1 helft met de vulling en plaats daar de andere helft op. Voila, je macaron is klaar! 
2 Reacties

    aurélie & Magalie

    Ons motto is 'Enjoy life. Eat well. Laugh often.' We genieten dan ook met volle teugen van wat het leven ons te bieden heeft! ​We hopen dat onze belevenissen, tips en tricks jullie inspireren.
    Read more about us. 

    Foto