200% Magaura
  • Home
  • About
  • Nieuw
  • Toerist in eigen land
    • Onze favoriete adresjes >
      • Food and so much more >
        • Oost-Vlaanderen
        • West-Vlaanderen
        • Antwerpen
      • Lifestyle
      • Unieke pop-ups
    • Culinair genieten op topniveau >
      • Glow
      • Hertog Jan
      • Hertog Jan 2016
      • Il Proverbio
      • Oak
      • Restaurant Lof
      • Restaurant Slagmolen
      • The Brunch
      • The Jane
      • Vivendum
    • Gent
    • Hasselt
    • Knokke
    • Maasmechelen
    • Maaseik
    • Opglabbeek
    • Opoeteren
    • Geel Ten Aard
    • Ardennen
  • Toerist in het buitenland
    • Duitsland >
      • Berlijn
      • Dusseldorf
      • Keulen
    • Egypte >
      • Taba Heights
    • Frankrijk >
      • De Provence >
        • Avignon
        • Gordes
        • L' Isle-sur-la-Sorgue
        • Velleron
      • Marseille
      • Parijs
      • Saint-Tropez
    • Groot-Brittannie: Londen
    • Gran Canaria
    • Hongarije : Budapest
    • Italië >
      • Milaan
      • Firenze
      • Sorrento
      • Rome
      • Venetie
    • Marokko: Marrakech
    • Monaco
    • Rusland: Moskou
    • Nederland >
      • Arnhem
      • Bussloo
      • Noordwijk
      • Roermond
      • Utrecht
    • Spanje >
      • Barcelona
      • Menorca
      • Puerto Banus
    • Tenerife
    • Tsjechie : Praag
  • Let us inspire you
    • Teamwork - Dream work
    • Tips & Tricks
    • Vakantie in huis
  • Contact

mosselseizoen 2017

zeeuwse mosselen

6/29/2017

0 Reacties

 
Foto
Foto
Gisteren was het weer zo ver: de start van het mosselseizoen in Yerseke. Net zoals vorig jaar werden we door het Nederlands Mosselbureau uitgenodigd voor het officiële begin van het seizoen. Keer op keer een leuke ervaring.
Foto
Foto
We werden om elf uur verwelkomd aan boord van de YE 100 in de haven van Yerseke, waar we een woordje uitleg kregen over de kwaliteit van de mosselen en de verwachtingen van de mosselkwekers. Blijkbaar zijn de mossels niet echt fan van het mooie weer van de afgelopen weken, want dit heeft invloed op hun groei. “De schelpen zijn nog wat klein, maar de groei zal zich de komende weken doorzetten”, aldus veilingmeester Nico van Zantvoort van de Nederlandse Mosselveilig. De weergoden zijn hen nu beter gezind, dus de regen kan er mogelijk nog tot bijdragen dat deze groeiachterstand wordt ingehaald.

De start van het seizoen valt ook opnieuw vroeg. Normaal valt deze ongeveer samen met het begin van de Gentse Feesten, half juli. Maar een vroege start betekent dus meer tijd om te genieten van deze delicatesse.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
​Omstreeks half twaalf startten we onze vaartocht naar een mosselperceel op de Oosterschelde om de eerste mosselen op te vissen. Er waren dit jaar twee boten voorzien, dus ik kon de perfecte plaats innemen om foto’s te nemen van de eerste vangst. Intussen kregen we ook een interessante uitleg over foodparing tussen mosselen en wit bier door Biersommelier Ben Vinken.
Foto
Foto
Foto
Daarna voer ons gezelschap naar een drooggevallen zandplaat in de Oosterschelde. Door de getijdenwerking ligt deze zandplaat slechts enkele uren per dag droog. Daar wachtte ons een heerlijke lunch in een prachtig kader. A lunch with a view is even an understatement. Zeeuwse mosselkokers bereidden er de klassieke mosselen natuur en Karel & Birger (de winnaars van Mijn Pop-Up Restaurant 2017) lieten ons proeven van mosselen op de barbecue met een speciaal witbier. Een heerlijke afsluiter van een leuke middag.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
0 Reacties

    aurélie & magalie

    Ons motto is 'Enjoy life. Eat well. Laugh often.' We genieten dan ook met volle teugen van wat het leven ons te bieden heeft! ​We hopen dat onze belevenissen, tips en tricks jullie inspireren.
    Read more about us. ​​

    Foto