200% Magaura
  • Home
  • About
  • Nieuw
  • Toerist in eigen land
    • Onze favoriete adresjes >
      • Food and so much more >
        • Oost-Vlaanderen
        • West-Vlaanderen
        • Antwerpen
      • Lifestyle
      • Unieke pop-ups
    • Culinair genieten op topniveau >
      • Glow
      • Hertog Jan
      • Hertog Jan 2016
      • Il Proverbio
      • Oak
      • Restaurant Lof
      • Restaurant Slagmolen
      • The Brunch
      • The Jane
      • Vivendum
    • Gent
    • Hasselt
    • Knokke
    • Maasmechelen
    • Maaseik
    • Opglabbeek
    • Opoeteren
    • Geel Ten Aard
    • Ardennen
  • Toerist in het buitenland
    • Duitsland >
      • Berlijn
      • Dusseldorf
      • Keulen
    • Egypte >
      • Taba Heights
    • Frankrijk >
      • De Provence >
        • Avignon
        • Gordes
        • L' Isle-sur-la-Sorgue
        • Velleron
      • Marseille
      • Parijs
      • Saint-Tropez
    • Groot-Brittannie: Londen
    • Gran Canaria
    • Hongarije : Budapest
    • Italië >
      • Milaan
      • Firenze
      • Sorrento
      • Rome
      • Venetie
    • Marokko: Marrakech
    • Monaco
    • Rusland: Moskou
    • Nederland >
      • Arnhem
      • Bussloo
      • Noordwijk
      • Roermond
      • Utrecht
    • Spanje >
      • Barcelona
      • Menorca
      • Puerto Banus
    • Tenerife
    • Tsjechie : Praag
  • Let us inspire you
    • Teamwork - Dream work
    • Tips & Tricks
    • Vakantie in huis
  • Contact

*You may have the universe
​if i may have italy* - Giuseppe Verdi

OSSOBUCO ALLA MILANESE

10/6/2015

0 Reacties

 
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kalfschenkels
- 3 wortels
- 5 tomaten
- 4 selderstengels
- 2 dikke uien
- 1 l tomatenpulp
- 1 teentje look
- 2 dl witte wijn
- 1 scheutje olijfolie

- bloem 
- verse tijm
- enkele peterseliestengels
-  4 blaadjes laurier
​- peper en zout
- 400g spaghetti
- 1 bussel krulpeterselie
- 1 citroen
Foto
Bereiding
  • Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout. Wentel vervolgens de schenkels door een beetje bloem.
  • Verhit een stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in. Bak de schenkels aan beide kanten goudbruin. Doe dat kort en krachtig.
  • Haal het pot van het vuur en neem het vlees uit de pan (Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.).
  • Pel de uien en snij ze in kleine stukjes. Plet de look. Kuis en snij de overige groenten in kleine stukjes.
  • Zet de stoofpot opnieuw op een zacht vuur en stoof daarin de groentjes. Roer regelmatig.
  • Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Schenk er vervolgens witte wijn bij.
  • Voeg nu de kruiden (tijm, laurier en peterselie) toe aan de stoofpot.​
  • Giet er vervolgens de tomatenpulp bij en laat de schotel 2 tot 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg 2 à 3 minuten voor het serveren de tomaten toe aan de stoofpot en laat nog even mee koken.
  • Kook de pasta in gezouten, kokend water.
  • Serveer iedereen een schenkel met een flinke schep van de groentesaus en een portie spaghetti. 
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    aurélie & magalie

    Ons motto is 'Enjoy life. Eat well. Laugh often.' We genieten dan ook met volle teugen van wat het leven ons te bieden heeft! ​We hopen dat onze belevenissen, tips en tricks jullie inspireren.
    Read more about us. 

    Foto