200% Magaura
  • Home
  • About
  • Nieuw
  • Toerist in eigen land
    • Onze favoriete adresjes >
      • Food and so much more >
        • Oost-Vlaanderen
        • West-Vlaanderen
        • Antwerpen
      • Lifestyle
      • Unieke pop-ups
    • Culinair genieten op topniveau >
      • Glow
      • Hertog Jan
      • Hertog Jan 2016
      • Il Proverbio
      • Oak
      • Restaurant Lof
      • Restaurant Slagmolen
      • The Brunch
      • The Jane
      • Vivendum
    • Gent
    • Hasselt
    • Knokke
    • Maasmechelen
    • Maaseik
    • Opglabbeek
    • Opoeteren
    • Geel Ten Aard
    • Ardennen
  • Toerist in het buitenland
    • Duitsland >
      • Berlijn
      • Dusseldorf
      • Keulen
    • Egypte >
      • Taba Heights
    • Frankrijk >
      • De Provence >
        • Avignon
        • Gordes
        • L' Isle-sur-la-Sorgue
        • Velleron
      • Marseille
      • Parijs
      • Saint-Tropez
    • Groot-Brittannie: Londen
    • Gran Canaria
    • Hongarije : Budapest
    • Italië >
      • Milaan
      • Firenze
      • Sorrento
      • Rome
      • Venetie
    • Marokko: Marrakech
    • Monaco
    • Rusland: Moskou
    • Nederland >
      • Arnhem
      • Bussloo
      • Noordwijk
      • Roermond
      • Utrecht
    • Spanje >
      • Barcelona
      • Menorca
      • Puerto Banus
    • Tenerife
    • Tsjechie : Praag
  • Let us inspire you
    • Teamwork - Dream work
    • Tips & Tricks
    • Vakantie in huis
  • Contact

zeeuwse mosselen

de start van het mosselseizoen

6/29/2016

0 Reacties

 
Vandaag maakten we via de Westerschelde de oversteek naar Nederland. We werden door het Nederlands Mosselbureau uitgenodigd voor de start van het mosselseizoen in Yerseke. Een ware belevenis!
Foto
Foto
De start van het seizoen valt uitzonderlijk vroeg dit jaar. “Een combinatie van een zonnig voorjaar en veel regenval heeft voor een mooie, volle mossel gezorgd”, aldus mosselkweker Cees Otte van de BRU 14. De natuur is steeds bepalend voor zowel de kwaliteit als de kwantiteit. Normaal valt de start ongeveer samen met de start van de Gentse Feesten, half juli. Maar een vroege start betekent dus meer tijd om te genieten van deze delicatesse.

Na een interessante uitleg over hoe mosselen ontstaan en hoe de kwaliteit van de mosselen gemonitord wordt doorheen het jaar, was het tijd om aan boord te gaan van de YE-55 van Jan Sinke. De tocht werd ingezet naar de Prinsenplaat om daar het 1e mandje nieuwe oogst Zeeuwse Mosselen op te vissen.
Foto
Foto
De pers was talrijk aanwezig, dus ik heb op mijn tenen moeten staan om toch nog wat foto’s te kunnen nemen van deze unieke belevenis. Gelukkig ben ik niet van het formaat lilliputter. Na het fotomoment was het tijd om te proeven. Voor alles een eerste keer… Dus vandaag was het de eerste keer dat ik een rauwe mossel proefde. Rauw komt hun pure en zilte smaak het allerbeste tot zijn recht. Overheerlijk.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Rond de middag was het tijd om terug te varen naar de haven. Daar wachtte ons een heerlijke lunch bereid door Wouter Kik van Restaurant de Vierbannen. Er waren twee hapjes voorzien. Bij het eerste werden de mosselen gegaard in water met algen en dit werd afgewerkt met een gedroogde alg die verpulverd werd. De warme bereiding was er een van mossel, sjalot en ansjovis en een jus van venkel. Daarna werden we nog verwend met een heerlijke klassieke bereiding van mosselen. Alles viel enorm in de smaak.
Foto
Foto
Na deze lunch heb ik een heel leuk gesprek gehad met Chef-kok Wouter die echt gepassioneerd is door zijn vak. Dit nodigde zeker uit om de oversteek nog eens te maken naar Restaurant de Vierbannen in Ouwerkerk.

We hopen op prachtig weer de komende tijd zodat de terrassen vollopen en iedereen kan genieten van deze lekkernij!
Foto
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    aurélie & magalie

    Ons motto is 'Enjoy life. Eat well. Laugh often.' We genieten dan ook met volle teugen van wat het leven ons te bieden heeft! ​We hopen dat onze belevenissen, tips en tricks jullie inspireren.
    Read more about us. 

    Foto